Nebaví vás vozit děti z kroužku na kroužek? Zkuste jinou variantu

3. září 2018

Společnost Kroužky.cz organizuje zájmové kroužky přímo ve svých partnerských školách po celé republice. Vytvářejí a vydávají vlastní metodické knihy a Ministerstvo školství je ocenilo medailí za mimořádnou pedagogickou činnost.

„Naším cílem je organizovat zájmové kroužky přímo na školách. Je to lepší i pro rodiče, kteří často tráví celé odpoledne taxikařením. Vozí děti na kroužky z jednoho konce města na druhé. V našem případě rodičům tato starost odpadá. Stačí dítě vyzvednou v jeho škole,“ říká ředitelka společnosti Kroužky.cz pro východní Čechy a ředitelka Střediska volného času Pro dětský úsměv z východních Čech Mgr. Květa Štěrbová.

Od florbalu k elektrikáři

Kroužky.cz nabízejí obvyklé i méně běžné kroužky. Ve všeobecném sportovním kroužku Sportmaniak si děti vyzkoušejí patnáct různých sportů a vyberou si pro sebe ten nejlepší.

Dalším oblíbeným kroužkem jsou elektrohry a také vědecké pokusy, ve kterých se děti zábavnou formou učí zákonům chemie, fyziky a přírodovědy. Vrací se klasické kroužky, jako třeba vaření, šití, zálesák nebo modelář.

Naslouchejte svému dítěti

Každé dítě je jiné, takže se vůbec nedá doporučit, kolik kroužků by obecně mělo navštěvovat. Zájmová činnost by rozhodně neměla suplovat rodinu. Nechte dětem čas na odpočinek, nespěchejte na něj.

I doma se přece dítě učí. Může vařit s maminkou nebo pracovat v dílně s dědou. „A pokud se vám zdá, že dítě nechodí na kroužek s radostí, řešte situaci hned a promluvte si s lektorem,“ říká Květa Štěrbová.

Spustit audio

Související