Piškotové těsto (hrnková metoda)
Výborné piškotové těsto můžete upéct i bez složitých postupů a bez šlehání bílků. Vezměte si k ruce vařečku a hrnek, nic víc k přípravě těsta potřebovat nebudete!
Potřebujete:
2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek cukru,
½ hrnku mléka,
½ hrnku oleje,
1 vejce,
1 žloutek,
1 prášek do pečiva
Postup:
Všechny suroviny smícháme. Těsto nalijeme na plech a můžeme přidat ovoce kromě jahod a malin. Maliny a jahody dáváme až na upečený piškot. Po upečení můžeme nalít navrch piškotu želatinu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.