Piškotové těsto (hrnková metoda)

Výborné piškotové těsto můžete upéct i bez složitých postupů a bez šlehání bílků. Vezměte si k ruce vařečku a hrnek, nic víc k přípravě těsta potřebovat nebudete!

Potřebujete:
2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek cukru,
½ hrnku mléka,
½ hrnku oleje,
1 vejce,
1 žloutek,
1 prášek do pečiva

Postup:
Všechny suroviny smícháme. Těsto nalijeme na plech a můžeme přidat ovoce kromě jahod a malin. Maliny a jahody dáváme až na upečený piškot. Po upečení můžeme nalít navrch piškotu želatinu.

Směsí potřeme vychladlý piškot
autor: posluchačka Českého rozhlasu

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.