Slané palačinky se špenátem

Palačinky jsou oblíbeným a rychlým obědem pro děti. Ale co jejich slaná varianta se špenátem? Vyzkoušejte je!

Ingredience
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 200 g hladké mouky (lze použít i špaldovou)
  • 200 ml mléka
  • 4 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • Náplň:
  • 150 g ricotty nebo Lučiny
  • lžíce tvarohu
  • 2 sušená rajčata
  • dýňová nebo slunečnicová semínka
  • několik lístků špenátů

Čerstvé listy špenátu spaříme horkou vodou a necháme zavadnout. Poté vložíme do mixéru spolu s ostatními surovinami a rozmixujeme. Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu mléka.

Pánev rozpálíme s trochou oleje a nalijeme tenkou vrstvu těsta. Jakmile bude palačinka na okrajích hotová, obrátíme a krátce opečeme i z druhé strany.

Náplň si připravíme smícháním sýra, do kterého přidáme opražená semínka a nadrobno nakrájená sušená rajčata. Potřeme palačinku, přidáme pár lístků špenátu a zavineme. Můžeme doplnit volským okem nebo šunkou.

Související

  • Červená řepa s kozím sýrem

    Jednoduchý předkrm vykouzlíte z červené řepy. Spolu s vlašskými ořechy a kozím sýrem je to skvělé a lehce stravitelné jídlo.

  • Sýrový quiche

    Ideální společník na piknik s přáteli nebo skvělá lehká večeře. Základem je křehké těsto, které si naplníte podle Vaší chuti - slanina, čedar, cibule nebo špenát?

  • Lasagne s mletým masem

    Lasagne mají pověst jídla náročného na čas i přípravu. Přesto se do nich jednou za čas určitě pusťte, o to víc si je vychutnáte.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.