Rychlé kokosky

Vánoce bez zaněřáděné kuchyně od pečení cukroví si nelze představit. Jestli se ale tomu chcete vyhnout a hledáte něco, co je raz dva, bez zašpinění nádobí a bez vykrajování, tyhle kokosky jsou to pravé.

Ingredience
  • 130 g strouhaného kokosu
  • 100 g cukru krupice
  • 30 g másla
  • 15 g Solamylu
  • 1 vejce

Troubu rozehřejeme na 180°C. Smícháme kokos, cukr a Solamyl, přidáme změklé máslo a vejce. Vše propracujeme a na plech vyložený pečicím papírem klademe malé hrudky.

Pečeme dozlatova, přibližně 8 minut. Vychladlé kokosky můžeme namočit do čokolády, kterou připravíme rozpuštěním ve vodní lázni s trochou kokosového oleje nebo 100% tuku.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.