Čokoládové lanýže
Lanýže jsou cukroví, které připravujeme na poslední chvíli. Je to dobré nejen pro jejich krátkou trvanlivost, ale také proto, že jsou tak dobré, že déle než pár dnů na stole nevydrží.
- 400 g kvalitní hořké čokolády
- 120 ml smetany (33% tuku)
- 2 lžíce mandlového likéru
- kakao nebo oříšky na obalení
Mascarpone vyklopíme do misky a krátce prošleháme. Čokoládu mezitím rozpustíme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Poté smícháme dohromady, přidáme amaretto a kávu.
Vložíme do uzavíratelné misky nejméně na 2 hodiny a dáme do lednice. Ze ztuhlé hmoty ukrajujeme kousky ze kterých vytvoříme kuličky a dáme přes noc opět chladit. Na závěr obalíme v kakau.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.