Piškotové těsto (hrnková metoda)
Výborné piškotové těsto můžete upéct i bez složitých postupů a bez šlehání bílků. Vezměte si k ruce vařečku a hrnek, nic víc k přípravě těsta potřebovat nebudete!
Potřebujete:
2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek cukru,
½ hrnku mléka,
½ hrnku oleje,
1 vejce,
1 žloutek,
1 prášek do pečiva
Postup:
Všechny suroviny smícháme. Těsto nalijeme na plech a můžeme přidat ovoce kromě jahod a malin. Maliny a jahody dáváme až na upečený piškot. Po upečení můžeme nalít navrch piškotu želatinu.
Související
-
Jak si udělat lahodný krém do dortu? Známe jednoduché triky
Šlehačkové, čokoládové nebo pudinkové krémy? Vyberte si to, co máte nejraději. Jsou to všechno stejné kalorické bomby, takže je opravdu nejlepší řídit se chutí.
-
Nepečený dort se zakysanou smetanou
Smetanový dort s čerstvým ovocem je jedno z klasických letních potěšení. Díky tomuto receptu si léto budete moci připomenout i ve chvílích, kdy nemáte čerstvé ovoce...
-
Větrníky s jahodami
Odpalované těsto bývá pro mnoho začínajících kuchařek strašákem. Vyzkoušejte větrníky podle našeho receptu a přesvědčte se, že příprava není tak složitá.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka