Rychlé kokosky
Vánoce bez zaněřáděné kuchyně od pečení cukroví si nelze představit. Jestli se ale tomu chcete vyhnout a hledáte něco, co je raz dva, bez zašpinění nádobí a bez vykrajování, tyhle kokosky jsou to pravé.
- 130 g strouhaného kokosu
- 100 g cukru krupice
- 30 g másla
- 15 g Solamylu
- 1 vejce
Troubu rozehřejeme na 180°C. Smícháme kokos, cukr a Solamyl, přidáme změklé máslo a vejce. Vše propracujeme a na plech vyložený pečicím papírem klademe malé hrudky.
Pečeme dozlatova, přibližně 8 minut. Vychladlé kokosky můžeme namočit do čokolády, kterou připravíme rozpuštěním ve vodní lázni s trochou kokosového oleje nebo 100% tuku.
Související
-
Čokoládové lanýže
Tohle cukroví připravujeme na poslední chvíli. Je to dobré nejen pro jeho krátkou trvanlivost, ale také proto, že je tak dobré, že déle než pár dnů na stole nevydrží.
-
Linecké cukroví s citrónovým krémem
Vánoce přijdou za pár týdnů a hospodyňky už listují v kuchařkách a časopisech a vybírají co upečou. A linecké cukroví na stolech mnoha domácností nebude chybět.
-
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky se spolu s lineckým cukrovím řadí mezi nejoblíbenější vánoční druhy cukroví. Tyhle jsou krásně křehké a úplně se rozplynou na jazyku.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.