Slané palačinky se špenátem
Palačinky jsou oblíbeným a rychlým obědem pro děti. Ale co jejich slaná varianta se špenátem? Vyzkoušejte je!
- 200 g čerstvého špenátu
- 200 g hladké mouky (lze použít i špaldovou)
- 200 ml mléka
- 4 vejce
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- Náplň:
- 150 g ricotty nebo Lučiny
- lžíce tvarohu
- 2 sušená rajčata
- dýňová nebo slunečnicová semínka
- několik lístků špenátů
Čerstvé listy špenátu spaříme horkou vodou a necháme zavadnout. Poté vložíme do mixéru spolu s ostatními surovinami a rozmixujeme. Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu mléka.
Pánev rozpálíme s trochou oleje a nalijeme tenkou vrstvu těsta. Jakmile bude palačinka na okrajích hotová, obrátíme a krátce opečeme i z druhé strany.
Náplň si připravíme smícháním sýra, do kterého přidáme opražená semínka a nadrobno nakrájená sušená rajčata. Potřeme palačinku, přidáme pár lístků špenátu a zavineme. Můžeme doplnit volským okem nebo šunkou.
Související
-
Červená řepa s kozím sýrem
Jednoduchý předkrm vykouzlíte z červené řepy. Spolu s vlašskými ořechy a kozím sýrem je to skvělé a lehce stravitelné jídlo.
-
Sýrový quiche
Ideální společník na piknik s přáteli nebo skvělá lehká večeře. Základem je křehké těsto, které si naplníte podle Vaší chuti - slanina, čedar, cibule nebo špenát?
-
Lasagne s mletým masem
Lasagne mají pověst jídla náročného na čas i přípravu. Přesto se do nich jednou za čas určitě pusťte, o to víc si je vychutnáte.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.