Trendem je vrátit vlasům přirozenost. Ale pozor! Šediny se musí umět nosit

5. říjen 2023

Velkým trendem je v současné době přirozenost a udržitelnost. Platí to i pro kadeřníky.

„Zákaznice se hodně ptají, jestli pracujeme s přírodními přípravky. A my máme radost, že jim můžeme vyhovět. Současní výrobci nabízejí prémiové řady vlasových přípravků bez parabenů, sulfátů a silikonů. Dokonce existují barvy, kde je mnohem méně amoniaku,“ potvrzuje současný přirozený trend Ivana Tamášová Šrámová z kadeřnictví Versay Pardubice.

Šediny nesluší všem

Mnoho žen, kterým začínají šedivět vlasy, využívá současného návratu k přírodě a nechává své prošedivělé vlasy bez barvení. Jak na to nahlíží kadeřnice?

„Je to hodně o konzultaci. Šedina sama o sobě když odrůstá, tak nevypadá hezky. Dáváme tedy jemný přeliv, aby žena vydržela ten přechod a nevypadalo to příliš nápadně. A hodně o tom diskutujeme, protože šediny přece jen ukážou stáří. Takže to musí být taková šmrncovní šedina, kterou žena musí umět nosit. Součástí by měly být ty správné doplňky jako třeba vhodná červená rtěnka a podobně," říká Šrámová.  

„A ještě jedna drobnost. Ke starším klientkám bych nedávala studené odstíny. Tam bych volila pěknou zlatou blond nebo béžovou barvu. Můžu ale s potěšením říct, odchází trend bílo modrých melírů,“ podotýká kadeřnice Ivana Tamášová Šrámová.

Dominuje středně hnědá

Velmi módní barvou je středně hnědá. Co se týká tvaru účesů - žádné složitosti. Opět vyhrává přírodní zvlnění.

„Používáme krásnou škálu hnědých odstínů od teplých po studené. Pořád se motáme kolem toho přírodna. Když melíry, tak jen velmi jemné, mikromelírky poslouží k jemnému prosvětlení kolem obličeje. Jsou tak jemné, že ani nepostřehnete jejich odrůstání,“ popisuje kadeřnice Šrámová. 

Spustit audio

Související