Avokádová pomazánka se sušenými rajčaty
Hledáte zdravější variantu pomazánky, třeba na Silvestra? Výživová poradkyně Jana Kolrusová nám nabídla v předsilvestrovské Radioporadně zajímavou pomazánku z avokáda.
Suroviny
- avokádo - musí být dostatečně vyzrálé
- sušená rajčata
- stroužek česneku
- sůl a pepř
Postup
Avokádo oloupeme, odstraníme pecku a rozmačkáme ho vidličkou. Přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata, jeden stroužek prolisovaného česneku, osolíme a opepříme. Mažeme na veku a zdobíme půlkami oliv, které s chutí sušených rajčata avokáda krásně korespondují.
Související
-
Červená řepa s kozím sýrem
Jednoduchý předkrm vykouzlíte z červené řepy. Spolu s vlašskými ořechy a kozím sýrem je to skvělé a lehce stravitelné jídlo.
-
Pečená dýně hokkaidó
Podzim v kuchyni, to je často červená řepa, dýně nebo šípky. Vyzkoušejte třeba pečenou dýni s bylinkami jako teplý předkrm.
-
Řecká musaka
Pokud vám na dovolené v Řecku zachutnala musaka, můžete si ji připravit podle našeho receptu doma.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.