Avokádová pomazánka se sušenými rajčaty

Hledáte zdravější variantu pomazánky, třeba na Silvestra? Výživová poradkyně Jana Kolrusová nám nabídla v předsilvestrovské Radioporadně zajímavou pomazánku z avokáda.

Suroviny

  • avokádo - musí být dostatečně vyzrálé
  • sušená rajčata
  • stroužek česneku
  • sůl a pepř

Postup

Avokádo oloupeme, odstraníme pecku a rozmačkáme ho vidličkou. Přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata, jeden stroužek prolisovaného česneku, osolíme a opepříme. Mažeme na veku a zdobíme půlkami oliv, které s chutí sušených rajčata avokáda krásně korespondují.

Související

  • Červená řepa s kozím sýrem

    Jednoduchý předkrm vykouzlíte z červené řepy. Spolu s vlašskými ořechy a kozím sýrem je to skvělé a lehce stravitelné jídlo.

  • Pečená dýně hokkaidó

    Podzim v kuchyni, to je často červená řepa, dýně nebo šípky. Vyzkoušejte třeba pečenou dýni s bylinkami jako teplý předkrm.

  • Řecká musaka

    Pokud vám na dovolené v Řecku zachutnala musaka, můžete si ji připravit podle našeho receptu doma.