Frushi není sushi, i když vypadá skoro stejně. Vyzkoušejte tuhle sladkou laskominu

26. červenec 2019

Frushi je sladká varianta sushi, do které ale nepatří mořská řasa. Někteří lidé, kterým právě mořská řasa nevoní, to kvitují s povděkem.

A co je na přípravě frushi nejtěžší? Pořádně míchat, aby se vám rýže s kokosovým mlékem nepřipálila. Se svým receptem se přišla do studia pochlubit zkušená sushi kuchařka Jana Beskydová.

„Zkoušela jsem uvařit rýži na frushi v rýžovaru, tak jako to dělám u sushi. Ale mnohem lepší je v tomto případě ruční výroba. Mléčnou rýži dělám z kokosového nebo z mandlového mléka,“ radí odbornice na sushi Jana Beskydová.

Nejlepší je frushi s mangem. Jak na to?

Budete potřebovat tři sta gramů rýže a litr kokosového mléka z konzervy. To je hutnější. Promícháte a přivedete k varu. Mícháte důkladně, jako krupicovou kaši. Osladíte podle chuti.

Když je rýže hotová a hezky měkká, necháte ji vychladit v lednici. Potom vezmete potravinovou fólii a na ni rýži navrstvíte. Přidáte ovoce nakrájené na kousky. Úplně nejlepší je mango, ananas, sladší kiwi. Hezky vypadají jahody.  Potom zabalíte podobně jako roládu.

Frushi na talíři vypadá hezky barevně

„Ale je potřeba si s tím opravdu pohrát, aby ovoce nevylezlo skrz rýži. Potom dáte do lednice ztuhnout natolik, aby se roláda dala krájet. A máte hotovo. Vznikne vám lahodné frushi,“ usmívá se Jana Beskydová.

Místo sójové omáčky servírujete s rozpuštěnou čokoládou, povrch rolky můžete posypat strouhaným kokosem.      

Spustit audio

Související