Lázně Bohdaneč odmítají šeky od státu. Můžou za to Vánoce i koronavirus

16. červenec 2020

Léčebné lázně Bohdaneč momentálně nepřijímají samoplátce, a tím pádem ani nenabízejí možnost využití čtyřtisícového šeku od státu. Proč to tak je? Zeptali jsme se ředitelky lázeňské péče Ljiljany Marič.

Hlavní důvody, proč v Léčebných lázních Bohdaneč zamítli šeky na čtyři tisíce od státu, jsou tři:

Lázně mají smluvní závazek vůči zdravotním pojišťovnám, a proto musí přednostně řešit agendu návrhů, které v době uzavření lázní kvůli koronaviru odložili na následující měsíce.

„Zdravotní pojišťovny zareagovaly velmi ochotně a ti, kteří se léčby v lázních nevzdali, dostali možnost absolvovat léčbu v následujících šesti měsících po normalizaci stavu, což je právě teď,“ říká primářka.

Čtěte také

Dalším závazkem je pooperační oddělení s kapacitou 100 lůžek, kde je situace podobná. Ortopedická pracoviště se ze stejných důvodů mohla pustit do plánovaných operací teprve v květnu. A je tu další nápor klientů po operacích do lázní. Pro samoplátce tak už mnoho míst v Léčebných lázních Bohdaneč nezbývá.

„Navíc máme v rámci samoplátecké klientely mnoho pobytů koupených jako vánoční dárek. Tyto pobyty byly zaplacené už v minulém roce, ale kvůli covidu můžeme klienty ubytovat až nyní. Je to další závazek, se kterým nemůžeme dělat nic jiného, než ho realizovat,“ vysvětluje Ljiljana Marič a dodává:

„Může se stát, že se místo pro samoplátce uvolní a my budeme mít kapacitu i pro klientelu, která chce realizovat čtyřtisícové šeky. Kdy se to ale stane, to nevíme. Máme k dispozici 427 lůžek a naše orientace na českého pacienta je momentálně velmi důležitá pro všechny strany zapojené do toho smluvního závazku,“ dodává ředitelka léčebné péče Léčebných lázní Bohdaneč Ljiljana Marič.

Spustit audio

Související