Líbání pod rozkvetlým stromem

Máte pravdu, moji milí posluchači, pod rozkvetlým stromem se líbalo před měsícem. Ale řekněte mi, proč by nás naši muži nemohli líbat celoročně? Nejenom pod rozkvetlým stromem, ale i pod stromem rozkvetlým barvami podzimu anebo pod stromem zasněženým?

Moje facebooková přítelkyně Sabina Dagmar Vítovcová z Plzně mi napsala svůj letošní líbací příběh pod rozkvetlou břízkou a mně se tak líbil, že vám ho teď, s jejím svolením, převyprávím!

Během manželského života se počáteční láskyplné jiskření přetaví v hlubší vztah a běžné rodinné povinnosti šoupnou romantiku hodně dozadu. Tak je to i u nás.

Bylo 1. května a nám s mužem bylo jasné, že musíme jít do půlnoci pod břízku. Tak jsem si udělala uklízecí den, ke kterému patřilo i praní prádla a povlékání postelí a jeden vysvlečený sypek se mi vůbec nelíbil!

Polštář už měl nejlepší léta za sebou, ale na polštářcích z IKEA jsou přišité informace, že i péřový polštář je možné vyprat v pračce, vysušit v sušičce a je jak nový. Několikrát jsem to vyzkoušela a skutečně to tak bylo. Tak to vyzkouším i s tímhle polštářem, který mi kdysi ušila moje pečlivá tchyně a nastřádala na něj peří z posvícenských hus.

Když se může vyprat polštář z IKEA, proč ne tenhle domácí? Šup a už se točil v pračce!

Za chvíli jsem si všimla, že pračka má divný zvuk! Koukám okénkem, co se děje uvnitř, a… dělo se! V záplavě pěny bez skoro žádné vody se točil sypek a při každém otočení bubnu ho obeplouvalo pár peříček. Peříčka přibývala a přibývala, až bylo vidět okýnkem jen mokré a zplihlé zažloutlé peří a při otočení bubnu se sem tam objevil i zašedlý hadr, což byl... sypek.

Se svíravým pocitem kolem žaludku jsem chvíli co chvíli chodila po špičkách pozorovat pračku. Po nějaké době chtěla ta chudinka s námahou vypouštět vodu, ale nešlo to. Byla totálně ucpaná mokrým peřím a já musela s kůží na trh.

„Jardoooo! Prosím tě! Pomoc! Jardo!“ Manžel přiběhl a zalapal po dechu.

„To jsi tak blbá?!”

„Na polštáři z IKEA bylo napsáno…“

„Tuten polštář šila máma na šlapacím stroji, to je něco jinýho! A víš, jak už je starej?!“

Po strašných mechanických peripetiích se mu podařilo otevřít zablokovaná dvířka a do vysokého plastového škopku, který už před tím pod dvířka přisunul, se vyvalila nejenom do škopku, ale kolem dokola horká, špinavá, smradlavá voda s nasáklým peřím. Páchlo to, jako když se spařuje slepice! Vysoký plastový škopek byl plný toho fujtajblu a nahoře byl korunován hnusným mokrým hadrem, který byl kdysi nadýchaným sypkem.

„To je proto, že jsi blondýna,“ vzdychl si manžel a pak jsme měli tolik práce, že jsme rozkvetlou břízku stihli jen tak tak před půlnocí!

Po polibku mě manžel pod stromem objal kolem pasu a povídá: „Víš, já tě musím mít asi strašně rád, protože každej jinej by tě už dávno zabil...“

Myslím, že po tomto příběhu od mé facebookové přítelkyně Sabiny Dagmar Vítovcové z Plzně, si budeme všichni pamatovat, co do pračky nepatří...

A to je pro dnešek všechno. Moje milé posluchačky, moji milí posluchači, užívejte si měsíc červen, občas se se svojí láskou polibte – a nejenom pod stromem - opatrujte se, a hlavně nezapomeňte za týden v neděli, zase poslouchat vaší nápovědu, která se na vás už teď moc těší! Vše dobré vám přeje, vaše Irena Fuchsová.

Spustit audio

Související