Mrkvová pomazánka z žervé

Pokud se po Vánocích chcete rychle dostat do formy a hledáte recept na lehkou večeři, vyzkoušejte třeba tuhle pomazánku ze zeleniny!

Suroviny:
2 kostky žervé (případně Lučina, nebo půl tvarohu v alobalu)
velká mrkev
půl červené papriky
pažitka
jarní cibulka
sůl

Do větší mísy vložíme dvě žervé, nastrouháme jednu větší mrkev najemno, přidáme půlku červené papriky, kterou nakrájíme na velmi drobné kostičky. Přidáme trošku pažitky (asi 1 lžíci) a nať ze dvou jarních cibulek. Osolíme podle chuti a zamícháme.

Související

  • Sýrový quiche

    Ideální společník na piknik s přáteli nebo skvělá lehká večeře. Základem je křehké těsto, které si naplníte podle Vaší chuti - slanina, čedar, cibule nebo špenát?

  • Pomazánka z pečených paprik

    Pomazánka z tvarohu s kouřovou chutí pečených paprik - skvělá k letní večeři nebo namazaná na plátek bagety bude výborná k vínu.

  • Červená řepa s kozím sýrem

    Jednoduchý předkrm vykouzlíte z červené řepy. Spolu s vlašskými ořechy a kozím sýrem je to skvělé a lehce stravitelné jídlo.