Mrkvová pomazánka z žervé
Pokud se po Vánocích chcete rychle dostat do formy a hledáte recept na lehkou večeři, vyzkoušejte třeba tuhle pomazánku ze zeleniny!
- 2 kostky žervé (případně Lučina, nebo půl tvarohu v alobalu)
- velká mrkev
- půl červené papriky
- pažitka
- jarní cibulka
- sůl
Do větší mísy vložíme dvě žervé, nastrouháme jednu větší mrkev najemno, přidáme půlku červené papriky, kterou nakrájíme na velmi drobné kostičky. Přidáme trošku pažitky (asi 1 lžíci) a nať ze dvou jarních cibulek. Osolíme podle chuti a zamícháme.
Související
-
Sýrový quiche
Ideální společník na piknik s přáteli nebo skvělá lehká večeře. Základem je křehké těsto, které si naplníte podle Vaší chuti - slanina, čedar, cibule nebo špenát?
-
Pomazánka z pečených paprik
Pomazánka z tvarohu s kouřovou chutí pečených paprik - skvělá k letní večeři nebo namazaná na plátek bagety bude výborná k vínu.
-
Červená řepa s kozím sýrem
Jednoduchý předkrm vykouzlíte z červené řepy. Spolu s vlašskými ořechy a kozím sýrem je to skvělé a lehce stravitelné jídlo.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka