Pomazánka z pečených paprik
Pomazánka z tvarohu s kouřovou chutí pečených paprik - skvělá k letní večeři nebo namazaná na plátek bagety bude výborná k vínu.
Suroviny:
- 1 velká červená paprika
- 250 g tvarohu
- pažitka
- sůl
- pepř
Troubu rozehřejeme na 180°C, papriku omyjeme, uřízneme stopku a vydlabeme semínka. Plech vyložíme pečícím papírem, potřeme troškou oleje a papriku na něj položíme.
Pečeme asi 25 minut, až se na paprice začnou dělat černé skvrny. Upečenou dáme do misky, přikryjeme fólií asi na 20 minut. Poté ji oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s tvarohem a pažitkou. Osolíme a opepříme podle chuti.
Související
-
Vaříme na chalupě: Vyzkoušejte tři rychlé recepty
Když jedeme na chalupu, chatu nebo pod stan, nechceme trávit čas dlouhým vařením. Když se pustíte do těchto receptů, nezašpiníte moc nádobí a oběd bude na stole raz dva.
-
Omáčka na špagety z mletého masa
Přemýšlíte, co uvařit k večeři? Vyzkoušejte omáčku na těstoviny s mletým masem, která je rychle hotová a skvěle chutná!
-
Řecká musaka
Pokud vám na dovolené v Řecku zachutnala musaka, můžete si ji připravit podle našeho receptu doma.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka