Nepečený dort se zakysanou smetanou
Smetanový dort s čerstvým ovocem je jedno z klasických letních potěšení. Díky tomuto receptu si léto budete moci připomenout i ve chvílích, kdy nemáte čerstvé ovoce po ruce.
Potřebujete:
3 zakysané smetany
3 vanilkové cukry
kompotované ovoce - 2 sklenice
2 - 3 balíky piškotů
vanilkový nebo jiný pudink
Postup:
Každou zakysanou smetanu ochutíme jedním balíčkem vanilkového cukru, dno formy vymažeme máslem a můžeme posypat kokosem nebo nastrouhanou čokoládou. Na dno dáme první vrstvu piškotů, na tuto vrstvu navršíme jednu zakysanou smetanu a poklademe ovocem.
Takto pokračujeme v pravidelném prokládání jednotlivých vrstvev. Nahoru přijdou piškoty. Štávu z kompotu zředíme vodou na půl litr a z této šťávy uvaříme pudink. Necháme trochu zchladnout a polijeme celý dort. Pudink by se měl dostat i do stran dortové formy. Necháme vychladit v lednici do druhého dne.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka