Klášterecké řezy

Přemýšlíte, co upéct na neděli nebo na oslavu? Zajděte si do obchodu pro amonium a připravte si řezy podle receptu naší posluchačky.

Ingredience
  • 350 g hladké mouky
  • 70 g tuku
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 lžíce amonia
  • 2 vejce
  • 4 lžíce mléka
  • Krém:
  • 0,5l mléka
  • 200g cukru
  • 100 g hrubé mouky
  • 210 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • Poleva:
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 lžíce vařícího mléka
  • 1 lžíce rumu
  • Polevu můžeme připravit také rozpuštěním čokolády s trochou másla nebo ztuženého tuku.

Postup:
Vypracujeme těsto, rozdělíme na tři díly, vyválíme placky a upečeme dorůžova. Krém: z mléka, cukru a hrubé mouky uvaříme kaši. Necháme vychladnout. Pak přidáme máslo, vanilkový cukr, utřené žloutky. Vše zamícháme, aby se krém spojil. Upečené placky můžeme lehce potřít rumem a poté potřeme tímto krémem, dáme na sebe a poslední placku potřeme jen zavařeninou. Vrch potřeme ještě polevou z moučkového cukru, mléka a rumu. Necháme odležet do druhého dne.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.