Pohanková kaše s ovocem
Mnoho z nás si dalo do nového roku předsevzetí. Někdo chce zhubnout, jiný se zkusí stravovat zdravěji. Vyzkoušejte k snídani třeba tuhle pohankovou kaši, která zasytí na celé dopoledne.
- 60 g pohankových vloček
- 250 ml mléka
- špetka soli
- 1 lžíce medu
- podle chuti skořice nebo vanilka
- Na servírování:
- jablka
- ořechy
- zakysaná smetana nebo bílý jogurt
Mléko (nebo vodu) dáme do kastrůlku vařit a těsně před bodem varu vsypeme pohankové vločky smíchané se špetkou soli a kořením. Přidat můžete i drcená lněná semínka. Mícháme, až kaše zhoustne a vlijeme na talíř. Ochutíme medem a přimícháme lžíci jogurtu.
Kaši můžeme ochutit čerstvým ovocem, nebo v zimě rozvařenými malinami, ořechy nebo ořechovým máslem. Stejným způsobem můžeme připravit i kaše z jiných typů obilovin, například z ovesných vloček. Výhodou pohanky je, že je přirozeně bezlepková a hodí se tak i pro ty, kteří chtějí lepek ve stravě omezit.
Související
-
Mrkvová pomazánka z žervé
Pokud se po Vánocích chcete rychle dostat do formy a hledáte recept na lehkou večeři, vyzkoušejte třeba tuhle pomazánku ze zeleniny!
-
Svěží zeleninové saláty podle pardubických rozhlasáků
Připravili jsme pro vás několik receptů, které v létě bodují u našich rozhlasových kolegů. Vyzkoušejte salát s mangem, bulharský tarator nebo salát ke grilovanému masu!
-
Pečená dýně hokkaidó
Podzim v kuchyni, to je často červená řepa, dýně nebo šípky. Vyzkoušejte třeba pečenou dýni s bylinkami jako teplý předkrm.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.