Zapečený chřest se šunkou a sýrem
Sezóna chřestu začíná a na trzích se objevují svazky zelených a bílých výhonků. Připravte si lehký předkrm podle našeho receptu.
Ingredience
- svazek zeleného chřestu
- 100 g šunky
- 50 g tvrdého sýra
Zelený chřest omyjeme, lehce očistíme a odkrojíme tvrdý konec. Zapékací misku vytřeme olejem, troubu rozehřejeme na 175 °C.
Výhonky chřestu obalíme plátky šunky a vyskládáme do mísy. Posypeme strouhaným sýrem, použít můžete například i parmezán.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut, podáváme hned po upečení, s opečenými plátky bagety potřenými olivovým olejem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka