Vaječný likér

Kromě tradiční vánočky, kapra a bramborového salátu by na vánočním stole nemělo chybět ani tekuté cukroví pro dospělé. Připravte si vaječný likér podle našeho receptu.

Ingredience
  • 500 ml neslazeného kondenzovaného mléka
  • 500 ml plnotučného mléka
  • vanilka
  • 8 žloutků
  • 125 ml rumu
  • 150 – 200 g cukru podle chuti

Obě mléka smícháme dohromady, jednu polovinu dáme do hrnce vařit a vyškrábeme do něj vanilkový lusk. V druhé polovině rozšleháme žloutky, přidáme cukr a po částech vlijeme do horkého mléka. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila. Necháme vychladit a poté vlijeme rum.

Ze zbylých bílků můžete připravit například pusinky nebo dezert Pavlova.

Související

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.