Ovládat paddleboard se naučíte do čtvrt hodiny, tvrdí lektorka jógy

14. červenec 2020

Paddleboardy jsou v podstatě prkna na vodu, na kterých stojíte a pomocí pádla se pohybujete. Studio jógy Yogalab Pardubice leží přímo u řeky Chrudimky a lektorka Veronika Haklová nám potvrdila, že jízda na paddleboardu je jednoduchá záležitost, která se u nás začíná velmi rozšiřovat. 

„Přímo u našeho studia máme pro zájemce připravená prkna, vyskočíme na paddleboardy a vyjedeme si po Labi nebo po Chrudimce,“ řekla.

Základem je udržet balanc 

Pokud máte správné vedení, zvládnete jízdu na paddleboardu do čtvrt hodiny. Nejdřív se naučíte stát a udržet rovnováhu na prkně, potom pádlovat a pak začnete cvičit.

Jóga na paddleboardu

„Plujeme kolem sebe, je nás třeba deset a zkoušíme jógové prvky. Neříkám, že tato forma jógy má nějaký duchovní záměr. Ale je to letní zábava, navíc velmi příjemná. Jste u vody, opalujete se a ještě se hýbete, občas do té vody spadnete. Má to balanční efekt, naučíte se tělo ovládat,“ láká k vodě Veronika Haklová.

V Yogalabu pořádají o prázdninách také příměstské tábory. O děti je postaráno včetně jídla od pondělí do pátku od osmi do čtyř hodin. „Děti se naučí cvičit na závěsných sítích, na šálách, nezapomínáme ani na klasickou jógu, a samozřejmě využíváme naše paddleboardy. Ještě máme pár posledních míst,“ říká Veronika Haklová. 

Který druh jógy si vybrat

Lekce pro začátečníky by podle lektorky Veroniky Haklové měly být vedeny jemně. A pak je na každém, jak se rozhodne. Někdo vyhledává silovější jógu, kde se přece jen zapotíte. Meditační jógy jsou pro změnu pro lidi, kteří mají hodně stresu v práci nebo doma. 

„Někdo ale pracovní stres přebíjí stresem sportovním, po kterém odpadne úplně. To se běžně děje a rozhodně to nedoporučuju,“ varuje Veronika Haklová.

Spustit audio

Související