Pesto z medvědího česneku
Medvědí česnek, sytě zelené lístky, které se objevují ještě dříve, než rozkvetou stromy, se v posledních letech těší čím dál větší oblibě. Připravit z něj můžete výborné pesto na topinku nebo těstoviny. Sezóna medvědího česneku je tady!
Sezóna bylinky začíná na přelomu února a března a vrcholí v dubnu. Najdete ho na vlhkých zastíněných částech lesa a v okolí potoka. Sbírejte listy, cibulku nechte v zemi. Pozor, ať si ho nespletete s konvalinkou, pokud jste na pochybách, promněte list v prstech a česneková vůně vás ujistí.
- svazek medvědího česneku
- piniové oříšky nebo kešu
- 4 lžíce olivového oleje
- 30 g parmazánu
- sůl
Medvědí česnek omyjte, vložte do mixéru s oříšky, zalijte trochou oleje a postupně přidávejte zbývající olej. Nakonec přidejte nastrouhaný parmazán a dochuťte solí. Dejte do skleničky, zalijte podle potřeby olejem a skladujte v lednici.