Přirozené a šetrně upravené. Takové nehty teď frčí

23. únor 2015

Manikérka Lucie Krobová z Pardubic nám v Radioporadně popsala hned několik typů modeláže nehtů. Ne všechny nehtům prospívají.

Nejčastější modeláže nehtů:

  • Gelem, který se do nehtu zapéká
  • Akrylem – schne zároveň při modelování, nepříjemný je zápach, který akryl způsobuje

Postup:
Nehet se vždy zbrousí a poté se na něj nanášejí jednotlivé vrstvy gelu nebo akrylu, podle přání zákaznice. Završením je pak zdobení různými drobnými motivy. Vrstva gelu i akrylu je poměrně silná. Po několika dnech začíná odrůstat, proto je nutné nehty tzv. doplňovat a opět brousit, což vlastním nehtům skutečně neprospívá.

Šetrnější metodou je trvanlivé lakování. Nehty mají přirozenější vzhled, lakovaná vrstva je tenká. Trvanlivost činí asi 3 týdny, tedy stejně jako u gelu nebo akrylu. Ale pozor, jak nám řekla Lucie Krobová, záleží na společnosti, která trvanlivé lakování nabízí. Některé firmy lak odbrušují, jiné odlakovávají. Manikérka Lucie Krobová broušení nedoporučuje. K odlakování naopak doporučuje šetrné odlakovače s výživou, ale je potřeba se obrnit trpělivostí. Takové odlakování nám zabere více času, než s klasickým odlakovačem s acetonem.

Veronika Buriánková - nehtová designérka, mistryně ČR v nail artu - radí v našem Radioklubu jak správně ošetřovat své ruce a nehty.

Zdobení (nail art):
Už se tolik nepoužívají obtisky a různé piercingy. Vítězí nápaditost, šikovnost a výtvarné nadání manikérky. Do módy přicházejí kratší nehty libovolných barev, od přirozených odstínů až po červené, tmavě modré nebo černé. Zdravé a upravené nehty jsou ale vždy na prvním místě. Pak už záleží na fantazii a vkusu každé ženy.

Praktická rada:
Chcete, aby vám nově nalakované nehty co nejdříve zaschly? Nechte lak chvíli působit a potom vnořte ruce do umyvadla s vlažnou vodou.

autor: jsl
Spustit audio