Šlehačková roláda
Lehká roláda ze čtyř surovin, která je navíc přirozeně bezlepková? Vyzkoušejte náš recept, příprava i s pečením vám nezabere víc než půl hodiny.
Suroviny:
- 5 vajec
- 100 g cukr moučka
- 2 lžíce kakaa
Náplň: - 250 ml smetany ke šlehání
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem a přisypeme kakao. V druhé míse ušleháme z bílků a špetky soli sníh a poté tuhý sníh opatrně vmícháme do kakaové směsi - použijeme metlu a sníh jen zlehka "obracíme". Menší plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme máslem a nalijeme těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
Vychladlou roládu potřeme ušlehanou smetanou, do které můžeme nasekat kousky čokolády a zavineme. Servírujeme vychlazenou.
TIP: jako náplň můžeme použít pařížskou šlehačku, na kterou položíme banán. Zavineme a lehce poprášíme kakaem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.