Špaldové tyčinky z pivního těsta

Potřebujete: 500 gramů hladké celozrnné špaldové mouky 150 gramů rostlinného tuku 300 ml nepasterovaného piva, mořská sůl, mák, nebo sezam na posypání.

Postup:
Z výše uvedených surovin uhněteme těsto a tvoříme tyčinky. Můžeme také vyválet placku a vykrajovat tvary formičkami. Pečeme při mírné teplotě 150 - 160 stupňů asi 15 minut.

Související

  • Pomazánka z pečených paprik

    Pomazánka z tvarohu s kouřovou chutí pečených paprik - skvělá k letní večeři nebo namazaná na plátek bagety bude výborná k vínu.

  • Sýrový quiche

    Ideální společník na piknik s přáteli nebo skvělá lehká večeře. Základem je křehké těsto, které si naplníte podle Vaší chuti - slanina, čedar, cibule nebo špenát?

  • Pesto z medvědího česneku

    Medvědí česnek, sytě zelené lístky, které se objevují ještě dříve, než rozkvetou stromy, se v posledních letech těší čím dál větší oblibě. Vyzkoušejte ho do pesta.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.