Speciální bramborový salát podle Moniky Kořínkové
Není nad dokonale chuťově vyladěný bramborový salát. Každá rodina ho dělá trochu jinak. Zkuste tentokrát udělat změnu.
- 1,5 kg malých brambor
- 4 stroužky česneku
- 350 gramů sýra s modrou plísní
- 200 gramů majonézy
- 4 jarní cibulky
- sůl
- pepř
Brambory omyjeme a osušíme, neloupeme. Dáme na pekáč a upečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia doměkka. Doba pečení je asi čtyřicet minut.
Po upečení brambory vychladíme. Po vychlazení podélně rozpůlíme. Brambory mírně osolíme, opepříme a opatrně promícháme. Majonézu dáme do misky, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nahrubo nakrájenou zelenou část jarní cibulky a utřený česnek. Vše spojíme a hmotu přidáme k bramborám a lehce promícháme.
Tipy:
- Nepoužívejte velké brambory, nejsou tak chutné.
- Klasický česnek můžete nahradit medvědím česnekem.
- Sýr – nejlepší je klasická Niva.
- Salát se výborně hodí ke klobásám, ale i ke grilovanému masu.
Související
-
Vaječný likér
Kromě tradiční vánočky, kapra a bramborového salátu by na vánočním stole nemělo chybět ani tekuté cukroví pro dospělé. Připravte si vaječný likér podle našeho receptu.
-
Vosí hnízda
Vosí hnízda, nebo včelí úly? Je jedno, jak tomu říkáte, podstatné je, že tohle nepečené cukroví chutná skvěle a na vánočním stole by nemělo chybět.
-
Klášterní rohlíčky
Rohlíčky s čokoládou uvnitř i navrchu, sypané vlašskými ořechy. Křehké cukroví, které Vám provoní při pečení celý byt.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka