Speciální bramborový salát podle Moniky Kořínkové

Není nad dokonale chuťově vyladěný bramborový salát. Každá rodina ho dělá trochu jinak. Zkuste tentokrát udělat změnu.

Ingredience
  • 1,5 kg malých brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 350 gramů sýra s modrou plísní
  • 200 gramů majonézy
  • 4 jarní cibulky
  • sůl
  • pepř

Brambory omyjeme a osušíme, neloupeme. Dáme na pekáč a upečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia doměkka. Doba pečení je asi čtyřicet minut.

Po upečení brambory vychladíme. Po vychlazení podélně rozpůlíme. Brambory mírně osolíme, opepříme a opatrně promícháme. Majonézu dáme do misky, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nahrubo nakrájenou zelenou část jarní cibulky a utřený česnek. Vše spojíme a hmotu přidáme k bramborám a lehce promícháme.

Tipy:

  • Nepoužívejte velké brambory, nejsou tak chutné.
  • Klasický česnek můžete nahradit medvědím česnekem.
  • Sýr – nejlepší je klasická Niva.
  • Salát se výborně hodí ke klobásám, ale i ke grilovanému masu.
autor: Monika Kořínková

Související

  • Vaječný likér

    Kromě tradiční vánočky, kapra a bramborového salátu by na vánočním stole nemělo chybět ani tekuté cukroví pro dospělé. Připravte si vaječný likér podle našeho receptu.

  • Vosí hnízda

    Vosí hnízda, nebo včelí úly? Je jedno, jak tomu říkáte, podstatné je, že tohle nepečené cukroví chutná skvěle a na vánočním stole by nemělo chybět.

  • Klášterní rohlíčky

    Rohlíčky s čokoládou uvnitř i navrchu, sypané vlašskými ořechy. Křehké cukroví, které Vám provoní při pečení celý byt.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.