Vaječný likér
Kromě tradiční vánočky, kapra a bramborového salátu by na vánočním stole nemělo chybět ani tekuté cukroví pro dospělé. Připravte si vaječný likér podle našeho receptu.
Ingredience
- 500 ml neslazeného kondenzovaného mléka
- 500 ml plnotučného mléka
- vanilka
- 8 žloutků
- 125 ml rumu
- 150 – 200 g cukru podle chuti
Obě mléka smícháme dohromady, jednu polovinu dáme do hrnce vařit a vyškrábeme do něj vanilkový lusk. V druhé polovině rozšleháme žloutky, přidáme cukr a po částech vlijeme do horkého mléka. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila. Necháme vychladit a poté vlijeme rum.
Ze zbylých bílků můžete připravit například pusinky nebo dezert Pavlova.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.