Zapečený chřest se šunkou a sýrem

Sezóna chřestu začíná a na trzích se objevují svazky zelených a bílých výhonků. Připravte si lehký předkrm podle našeho receptu.

Ingredience
  • svazek zeleného chřestu
  • 100 g šunky
  • 50 g tvrdého sýra

Zelený chřest omyjeme, lehce očistíme a odkrojíme tvrdý konec. Zapékací misku vytřeme olejem, troubu rozehřejeme na 175 °C.

Výhonky chřestu obalíme plátky šunky a vyskládáme do mísy. Posypeme strouhaným sýrem, použít můžete například i parmezán.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut, podáváme hned po upečení, s opečenými plátky bagety potřenými olivovým olejem.  

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.